neděle 1. prosince 2013

Jednoduše buďte úspěšní - Žít svůj sen

Proč chcete být úspěšný? Co pro Vás osobně znamená úspěch? Kdo jste? To jsou klíčové otázky, za kterými se schovává Váš úspěch. Zamyslete se nad nimi a hledejte odpovědi ve svém nitru.

Kniha "Jednoduše buďte úspěšní“ od nakladatelství ANAG je i možností, jak sebe samotného koučovat k úspěchu. Je to kniha, se kterou můžete růst zároveň. Čtěte knihu, vezměte si notýsek a cvičení, se kterými se v knize setkáte, si udělat.


Díky nim dojdete k poznání a budete přemýšlet o tom, co chcete, a ujasníte si, co se za pojmem „úspěch“ skrývá ve Vás.

U rozvojových kurzů, které realizuji, nebo u koučování se nejčastěji setkávám s tím, že si spousta lidí neuvědomuje, co všechno umí, nezná svůj talent a předpoklady. Právě sebepoznání je však začátkem cesty k úspěchu.

Položte si otázky „Kdo jsem?“, „Jaké je mé poslání v životě?“, „Čeho chci v životě dosáhnout?“ Možná nadcházející vánoční čas je vhodnou příležitostí k zastavení se. Využijte vzpomínky z dětství na to, co jste rádi dělali a co Vás těšilo, projděte si myšlenkami školy, které jste studovali, zalistujte albem s fotkami, popřemýšlejte, jaké jste měli plány v dětství. Jaký je rozdíl mezi tím, kým jste dnes, a tím, kým jste chtěli být? Pokud nebudete mít žádné omezení ani věku, ani peněz, co byste chtěli dělat?

Pokud najdete odpovědi na tyto otázky, pak najdete vlastní cestu k úspěchu, potenciálu a ke štěstí. Objevíte v sobě svůj talent, schopnosti, které Vás na Vaší nové cestě za snem podpoří. A pokud ne? Pravděpodobně budete v životě hrát a plnit to, co Vám říkají jiní nebo co Vám doporučují rodiče. nenechte se manipulovat Zastavte se a věnujte této otázce velkou pozornost. Čím chcete naplnit svůj život?

Chápu, že náš vnitřní strach způsobuje, že se bojíme vykročit vlastním směrem, bojíme se vlastního selhání, bojíme se toho, že hodně ztratíme. Často se na sebe a své možnosti díváme přes jakési filtry a ty jsou tvořeny našimi přesvědčeními a kdysi dříve naučenými vzorci chování. Co když jde pouze o naši představu a realita je trochu jiná?  Zkuste pracovat na změnách směrem k úspěchu s mým e-bookem - Kaizen-chci změnu.



Závěrem:
Kniha pro Vás může být dobrým průvodcem, oporou, nad čím se zamyslet a čemu věnovat pozornost. Někomu bude stačit kniha, někdo hledá někoho - kouče, kamaráda, někoho, kdo mu při hledání napomůže a kdo klade otázky, nad kterými je dobré se zamyslet a vnímá věci jinak.



Moje doporučení: Vybírám si 2 citáty zaměřené právě na rozhodnutí "Když musíš učinit rozhodnutí a ty je neučiníš, je to také rozhodnutí.", Wiliam James a ještě jeden citát ohledně rozhodnutí "Největší rozhodnutí tvého života spočívá v tom, že můžeš změnit svůj život tím, že změníš své duševní nastavení", Albert Schweitzer.


Přeji krásný den,

Zdenka


Ebook: Kaizen- chci změnu
Koučování: www.kouc-koucink.czTrénink: www.edux.cz

Pokud se Vám článek líbil - sdílejte jej a doporučte jej tak ostatním přátelům nebo se přihlaste k odběrům článků. Děkuji.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Linkwithin.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...